Какво да поднесем за хапване на неочаквани гости

Ако имате готово решение за всяка ситуация, животът ви ще протича по-лесно. Разбира се, става въпрос за практични идеи за дома, които можете да осъществите с малко предварителна подготовка. За непредвидените изненади на съдбата, ни остава само да имаме куража да ги посрещнем достойно и мъдростта да разберем посланието, което ни носят. Ако държите да се представите добре при всяка ситуация и да поднесете на масата храна, придържаща се към здравословно хранене, тази статия ще ви бъде от полза.

Бъдете винаги готови за неочаквани гости. Никога не се знае кога ще ви изненадат приятели, които спонтанно са решили да се отбият при вас. В такива ситуации не е нужно да изпадате в паника и да тичате до магазина. Ако държите във фризера готово бутер тесто можете да го оставите да се отпусне леко, докато налеете по чаша мартини на вашите приятели. Разстелете върху намаслена тавичка или хартия за печене леко отпуснатото, но не напълно размразено тесто. Покрийте го със замразени зеленчуци като тиквички, царевица, грах и сирене, нарязано на парченца. Разбийте 4 яйца и ги смесете с течна сметана, малко къри и магданоз. Разбъркайте заливката и я излейте върху тестото. Печете двадесет минути. Това ястие изцяло спада към т. нар. здравословно хранене.

За да впечатлите вашите гости, поднесете към питието им необикновени и ефектни кубчета лед, в които сте замразили череши или ягоди.

Винаги се запасявайте със соленки, солети или шоколадови пурички, които можете да поднесете като допълнение към коктейлите и виното. Ще кажете, че те не могат да се причислят към здравословно хранене? Ако изберете такива от пълнозърнесто брашно или ръж, със сигурност няма да сгрешите. Друга чудесна идея е да приготвите дип от тиквички или друг зеленчук, който да поднесете към соленките. За да обогатите трапезата с полезни и витаминозни продукти, не пропускайте да предложите към чаша шампанско ягоди, праскови или ябълки.

Advertisements
This entry was posted in Здравословно хранене and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s